Din nettleser er utdatert, du kan åpne nettsiden vår i Microsoft Edge ved å klikke på linken: subaru.no

SUBARU SOLTERRA AWD

100% ELEKTRISK SUBARU MED PERMANENT FIREHJULSTREKK FRA 478.541,-*

På lag med naturen

Navnet SOLTERRA AWD er satt sammen av de latinske
ordene sol og terra, som betyr sol og jord. Modellnavnet
er valgt for å understreke at dette er en elektrisk SUV
som spiller på lag med naturen. Den er utstyrt med
firehjulstrekk, slik at du kommer fram dit du vil, når du vil.

Interiør

Romslig interiør

Det er rikelig med benplass for alle i den romslige kupéen. Den elektriske driften er nesten lydløs og bidrar til en behagelig kjøreopplevelse.

Les mer

Interiør

Gjennomtenkt førerplass

Utformingen av førerplassen i SOLTERRA AWD er i tråd med Subaru sine designprinsipper: god sikt, komfort og brukervennlighet. Det lave instrumentpanelet gir god sikt gjennom frontruten, og viktig informasjon vises oversiktlig i kombiinstrumentet og på midtdisplayet.

Interiør

"Svevende" midtkonsoll

Midtkonsollen har et avansert “svevende“ design. Alle betjeningselementene er lett tilgjengelige og fysiske knapper gjør betjeningen enkelt og trafikksikker. Under konsollen finner du et praktisk oppbevaringsrom.

Interiør

LCD-kombiinstrument

Et 7-tommers TFT LCD kombiinstrument sitter rett over rattet og har et oversiktlig design. Plasseringen gjør at du har informasjonen i synsfeltet og kan holde øynene på veien.

Interiør

12,3-tommers midtdisplay

Det store midtdisplayet er godt opplyst og gir lite refleksjon, slik at det er lett å lese. Displayet er plassert slik at det tar minst mulig plass, men samtidig er lett tilgjengelig.

Fremkommelighet

Rå på røffe veier

SOLTERRA AWD er utstyrt med kraftig og presis firehjulstrekk og to motorer, én som driver hjulene foran og én som driver hjulene bak. Sammen med X-MODE og nyvinningen Grip Control gjør dette SOLTERRA AWD til en e-SUV med uvanlig gode terrengegenskaper.

Les mer

Eksteriør

Bakkeklaring

SOLTERRA AWD er en ekte e-SUV med høy bakkeklaring på hele 21 cm. Rampe- og brytevinkler er nøye beregnet for at karosseriet og batteriet skal være best mulig beskyttet.

Fremkommelighet

Firehjulstrekk

Vår aller første elbil er en ekte SUV egnet for norske forhold og er selvfølgelig utstyrt med firehjulstrekk. Motorene foran og bak har funksjoner som fordeler driv- og bremsekraft presist til hvert enkelt hjul etter forholdene, slik at du får godt veigrep på våte og glatte veier.

Fremkommelighet

X-MODE med Grip Control

Snø og gjørme er ikke noe problem for SOLTERRA AWD.
X-MODE sørger for optimale ytelser under alle kjøreforhold med to innstillingsfunksjoner tilpasset Snow/ Dirt og Deep Snow/ Mud. Den nye funksjonen Grip Control holder en konstant hastighet i bakker og i ujevnt terreng slik at fører kan ha full fokus på styringen.

100% elektrisk

Elektrisk drift gir nye muligheter

SOLTERRA AWD er utviklet på den nye elbilplattformen e-SUBARU GLOBAL PLATFORM. Modellen kommer med et kompakt høyenergibatteri integrert i understellet som fører til økt stabilitet. Motorene foran og bak gir bedre manøvrering, høyere sikkerhet og så å si lydløs kjøring.

Les mer

100% elektrisk

E-SUBARU GLOBAL PLATFORM

Høyenergibatteriet er plassert under gulvet. Det gir bilen lavere tyngdepunkt og gjør den dermed enklere å manøvrere. Plattformen gir også bedre muligheter til å utnytte plassen og gjøre kupéen så romslig som mulig. Bruk av batteripakken som en del av strukturen gir økt styrke og stivhet i karosseriet.

100% elektrisk

MOTOR/BATTERI

De to motorene på for- og bakakselen gir fullt dreiemoment fra start for kraftig, rask respons og jevn akselerasjon. Ved hjelp av funksjonen S-PEDAL DRIVE akselererer og bremser du bilen trygt og enkelt med gasspedalen. For å sikre stabil ytelse styres batteritemperaturen av et vannkjølesystem.

100% elektrisk

LADING

SOLTERRA AWD har en WLTP-rekkevidde på inntil 466 km*. Modellen kan hurtiglades inntil 80% på bare 30 minutter (temperaturavhengig) med effekt på opptil 150kW. AC lading med 11kW. Det er mulig å overvåke bilens ladestatus og andre funksjoner via SUBARU Care-appen.

*Elektrisk rekkevidde avhenger av modellvariant, kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

Nytt og avansert sikkerhetssystem

Subaru har lang erfaring med utvikling og kvalitetssikring av sikkerhetssystemer. Solterra AWD er utstyrt med sikkerhetssystemet - SUBARU Safety Sense* som standard. Solterra AWD er bygd på e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, som er den mest robuste plattformen Subaru noensinne har utviklet. Den er konstruert slik at batteriet er godt beskyttet. Høy bakkeklaring på 21 cm bidrar også til at batteriet er ytterligere beskyttet mot støtskader på ujevnt underlag.

Les mer

SUBARU SAFETY SENSE*

Systemet gjør at bilen bremser automatisk for å forebygge kollisjon.

Tilpasser seg hastigheten til bilen som kjører foan eller oppgitt hastighet på veiskilt.

Sikrer korrekt plassering i veibanen.

Varsler hvis filskifte forsøkes og det er bil på siden eller hvis blinklys ikke benyttes.

Gjenkjenner hastighet på trafikkskilt langs veibanen.

Tilpasser lyset fra lampene for å ikke blende møtende trafikk.

Monitorerer sjåførens øyne og varsler ved uoppmerksomhet.

Bilen stopper ved nødstilfeller.

SIKKERHETSSYSTEMER FRA SUBARU

Når man går ut av bilen vil systemet varsle dersom det er kjøretøy på vei gjennom blindsonen.

Bilen er assistert med automatisk parkbrems.

Varsling ved kjøretøy i blindsone.

Varsling ved kryssende trafikk bak ved rygging.

360 graders ryggekamera.

Bakovervendt kamera med visning i speil.

*SUBARU Safety Sense er et assistentsystem som ikke nødvendigvis fungerer optimalt under alle kjøreforhold. Føreren er alltid ansvarlig for sikker og oppmerksom kjøring, og overholdelse av trafikkregler. Hvor godt systemet fungerer avhenger av mange faktorer: Blant annet vedlikehold av bilen, vær- og veiforhold. Du finner mer informasjon om systemets virkemåte og begrensninger i bilens instruksjonsbok.
**Antikollisjonssystemet fungerer ikke nødvendigvis i alle situasjoner. Avhengig av hastighetsforskjellen til objektet, objektets høyde og andre forhold kan det hende betingelsene for at SUBARU Safety Sense skal fungere optimalt, ikke alltid er oppfylt.

Alltid tilkoblet med Subaru Care-app*

SOLTERRA AWD leveres med SUBARU Care-app* med nettbasert tilkoblingssystem. I SUBARU Care-appen finner du mange praktiske funksjoner, blant annet fjernstyring av klimaanlegg og programmering av lading. Funksjonene er tilgjengelig via din smarttelefon som holder deg tilkoblet med din SOLTERRA AWD - selv når du ikke er i bilen.

Les mer

Funksjoner i Subaru Care-appen

Du kan fjernstyre/programmere klimaanlegget, sjekke ladenivået og styre lading i appen.

Når en kollisjonspute utløses, varsler systemet automatisk nødanropssentralen og overfører bilens posisjon, klokkeslettet og bilens understellsnummer, slik at du får hjelp så raskt som mulig. Nødanrop kan også utløses manuelt.

Appen finner raskt den nøyaktige plasseringen av bilen dersom du glemmer hvor den er parkert.

Appen kan sjekke om dørene er låst, og låse dem dersom det var glemt. Det er også mulig å låse opp bilen via appen.

Du kan enkelt sjekke statusen til bilen din og sørge for at den er trygg før du kjører av gårde.

Gjennom SUBARU Care-appen får du tilgang til innsikt fra kjøreturene dine.

*Du trenger en kompatibel mobiltelefon og en datapakke fra en mobilnettoperatør som tillater internettdeling for å bruke tjenester og apper. Du får informasjon om hvilke tjenester som tilbys i ditt land hos din forhandler. De fleste funksjonene i Subaru Care-appen dekkes av Subaru Europa de første 3 årene. Etter dette vil ytterligere bruk av noen funksjoner kreve et abonnement. Kontakt din Subaru-forhandler for spørsmål.

Allsidig og praktisk

SOLTERRA AWD er en ekte Subaru som passer til de fleste bruksområder. Et romslig bagasjerom på hele 452 liter med stor åpning og flatt gulv gjør det for eksempel lett å ta inn og ut større gjenstander som sykler og ski

Les mer

Standardutstyr

ELEKTRISK BETJENT BAKLUKE

Bakluken åpnes og lukkes automatisk når du trykker på en knapp, og du kan selv stille inn åpningshøyden.

Standardutstyr

BAGASJEROMSGARDIN

Bagasjeromsgardinen hindrer innsyn i bagasjerommet og forebygger tyveri. Når den ikke er i bruk, kan du oppbevare den i det prakiske rommet under bagasjeromsgulvet

Standardutstyr

750 KG TILHENGERVEKT

Nye Solterra AWD har en trekkekapasitet på 750 kg.

Standardutstyr

PADDLESWITCH

Tilpass den regenerative bremsingen etter kjøreforholdene uten å ta hendene av rattet. Fire nivåer av regenerativ bremsing kan velges med “+“ og “-“ bryterne.

Standardutstyr

DIGITALT INNVENDIG SPEIL M/SPYLEDYSE PÅ KAMERA

Med det innebygde bakovervendte kameraet har du alltid god sikt bakover, også i dårlig vær og når passasjerer i baksetet hindrer fri sikt.

Standardutstyr

PANORAMA PARKERINGSMONITOR (PVM)

Bilder fra kameraer som er montert rundt hele bilen vises på det 12,3 tommer store midtdisplayet og gir deg full oversikt når du kjører i lav hastighet.

Standardutstyr

TRÅDLØS LADER*

Med den trådløse laderen kan du enkelt lade din smarttelefon. Den trådløse laderen er i samsvar med Qi-standarden og kommer i en praktisk boks med gjennomsiktig lokk.

*Kommer på Solterra Sport AWD.

Standardutstyr

USB C-PORTER

Med tilsammen fire USB-C ladeuttak blir enhver kjøretur en fornøyelse.

Standardutstyr

LYDANLEGG FRA HARMAN/KARDON*

SOLTERRA AWD er utstyrt med seks Harman/ Kardon høyttalere foran, fire høyttalere bak og en basshøyttaler. Alle er spesialtilpasset for bilen og sørger for førsteklasses lyd på alle sitteplasser.

*Kommer på Solterra Sport AWD.

Standardutstyr

PANORAMASOLTAK*

Panoramasoltaket gir kupéen en lys og åpen følelse. Den er utstyrt med en rullgardin med elektrisk betjening som beskytter mot direkte sollys.

*Kommer på Solterra AWD Sport.

Standardutstyr

VARME I RATT*

Med varmefunskjon i ratt er det behagelig å holde i rattet også på kalde dager. Du kan stille inn temperaturen i flere trinn og velge at den skal slås på automatisk.

*Kommer på Solterra Sport AWD.

Våre biler

Solterra Nordic AWD fra 478.541,-*

 • Permanent firehjulstrekk
 • Avansert X-Mode system med 2 kjøreprogram
 • Subaru Safety Sense
 • Utvidet Subaru sikkerhetspakke
 • Subaru Care-App
 • 12,3" Multimediaskjerm med navigasjon
 • 18" aluminiumsfelg

Solterra Sport AWD fra 498.519,-*

 • Panorama soltak
 • 20" aluminiumsfelg
 • Kunstskinn setetrekk
 • 10 Harman/Kardon Premium høyttalere + Subwoofer + 8 Channel Amplifier
 • Trådløs lading av smarttelefon (Qi-standard)
 • Minnefunksjon førersete og automatisk tilt av sidespeil ved revers
 • 4-veis elektrisk justerbart passasjersete foran
Bygg din Solterra AWD

Last ned hele brosjyren

Her finner du informasjon og spesifikasjoner i PDF-format.

Spesifikasjoner for Solterra AWD

Dimensjoner og vekt

Solterra Nordic AWD

Solterra Sport AWD

Lengde (mm)

4690

4690

Bredde (mm)

1860

1860

Høyde (mm)

1650

1650

Akselavstand (mm)

2850

2850

Sporvidde foran (mm)

1600

1600

Sporvidde bak (mm)

1610

1610

Bakkeklaring (mm)

210

210

Bagasjeromkapasitet* (liter) Flaskebunn oppe/nede

421/452

410/441

Seter (personer)

5

5

Egenvekt** (kg)

2010

2035

Nyttelast (kg)

418

435

Motor

Solterra Nordic AWD

Solterra Sport AWD

Type

PMS-motor

PMS-motor

Hovedbatteri

Litium-ionbatteri

Litium-ionbatteri

Motorplassering foran

En motor

En motor

Motorplassering bak

En motor

En motor

Hovedbatterikapasitet (kWh) brutto

71,4

71,4

Frontmotoreffekt (kW)

80

80

Frontmotormoment (Nm)

168,5

168,5

Bakmotoreffekt (kW)

80

80

Bakmotormoment (Nm)

168,5

168,5

Systemeffekt (kW)

160

160

Ytelse

Solterra Nordic AWD

Solterra Sport AWD

Toppfart (km/t)

160

160

Akselerasjon (0-100 km/t)

6,9s

6,9s

Rekkevidde (WLTP)*** (km)

466

416

Hovedbatteri

Solterra Nordic AWD

Solterra Sport AWD

Type

Litium-ionbatteri

Litium-ionbatteri

Kapasitet (kWh)

71,4

71,4

Spenning (V)

355,2

355,2

Antall celler

96

96

*Målestandard VDA (V214)
**Kjøretøyets egenvekt varierer avhengig av typen tilleggsutstyr som er inkludert
***Elektrisk rekkevidde avhenger av modellvariant, kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

alt text missing

Finn nærmeste forhandler

Vi har 50 forhandlere spredd rundt om i hele landet og du kan enkelt søke opp nærmeste forhandler basert på ønsket lokasjon