Hybridteknologi som spiller på lag med firehjulstrekket

Subaru sitt anerkjente og utprøvde 4x4 system er nærmest uendret i hybridmodellene. Det unike med Subaru sitt permanente symmetriske firehjulstrekksystem er at alle hovedkomponenter i drivverket, som girkassen, mellomakselen og bakre differensial, ligger i en symmetrisk linje bak Boxer-motoren som resulterer i en 50:50 vektfordeling. Dette gir en gunstig vektfordeling foran og bak, og ikke minst sideveis. Det permanente symmetriske firehjulstrekkssystemet har et lavere tyngdepunkt enn andre systemer, og overfører kreftene til underlaget gjennom alle fire hjul til enhver tid.

Subaru Boxer

Lineartronic automatisk girkasse

Automatgirkassen er totalt redesignet i hybrdimodellene og det er implementert en 10kW elektromotor i bakkant av enheten. Motoren virker både som fremdriftsmotor og som en dynamo ved regenerering. Motoren er koblet til et 118,4 volt litium-ionbatteri som er spesialdesignet for hybriddrift.

Redusert drivstofforbruk

Den elektriske motoren kan gi kraft til drivlinjen alene, eller i kombinasjon med forbrenningsmotoren. Ved høyere hastighet, når den elektriske motoren har liten eller ingen effekt, kobles denne helt ut via en clutch for å unngå unødig friksjonstap, og derav høyere bensinforbruk og utslipp. Kraften for igangsetting kommer normalt fra den elektriske motoren. Når hastigheten øker, eller når det gis et visst gasspådrag, vil Boxer-motoren starte for å assistere den elektriske motoren med tilstrekkelige krefter.

Subaru Boxer

Bedre akselerasjon og dreiemoment

Når rask akselerasjon er ønskelig brukes kreftene både fra den elektriske motoren og Boxer-motoren kombinert for mest mulig effekt. EV-kjøring inntreffer ved lavere hastighet opp til 40 km/t, der Boxer-motoren normalt sett vil ha dårlig drivstofføkonomi og dreiemoment. Når ladenivået på høyvoltbatteriet er lavt, vil Boxer-motoren starte automatisk og bidra med ladning. Ved høye turtall på Boxer-motoren, kobles den elektriske motoren automatisk ut for å unngå unødvendig friksjonstap.

Bli kontaktet for prøvekjøring
Finn din forhandler
Bli kontaktet av forhandler